“Vier 5 jaar VONK! met ons tijdens de Open Bedrijvendag SWF!”

Een machine kan het werk doen van vijftig gewone mensen. Geen enkele machine kan het werk doen van één bijzonder mens. Bij VONK! werken 60 bijzondere mensen. Ontdek de pracht van het kaarsambacht: bij VONK! stromen ze over van passie. Voor prachtige, handgemaakte kaarsen, voor bijzondere mensen die net dat beetje extra aandacht nodig hebben én voor een duurzaam productieproces. “Onze samenwerkingen met kunstenaars, lokale partners en onze unieke ‘kaarsenmakers’ geeft ons een bijzondere plek aan de Zeilmakersstraat 15 in Sneek,” zegt Niels Hoekstra, oprichter van het ambachtelijk productiebedrijf.

5 jaar geleden, in januari 2019, opende hij de deuren van deze bijzondere plek. Op zaterdag 9 maart opent VONK! de deuren voor jou. Bereid je voor op een feestelijke dag waarbij de gepassioneerde vakmensen je meenemen in hun ambachtelijke kaarsenmakerij. “Vier 5 jaar VONK! met ons!”

Mooi product, mooi proces en mooie mensen

“Bij VONK! zorgen we voor elkaar. Mensen in kwetsbare posities of met een afstand tot de arbeidsmarkt doorlopen ons ‘Werkfit’ traject, waardoor ze kunnen doorstromen naar betaald werk en/of een leer-werktraject,” legt Hoekstra uit. Wat is het resultaat? “Een mooi product, een mooi proces en mooie mensen. We weten overal het vuur te ontsteken. Onze ambachtelijke producten verkopen we via onze webshop of resellers.”

De vonk slaat over: twee uitbreidingen in het verschiet

In de afgelopen jaren is de kaarsenmakerij gegroeid tot een bedrijf met 60 medewerkers, die trots zijn op het werk dat ze iedere dag mogen verrichten. En dat smaakt naar meer. “Naast onze productie- en logistieke locatie in Sneek openen we op 9 maart in samenwerking met Hoekstra en de Piet Bakkerschool, een tweede locatie: RIKE! Daarnaast openen we vanaf 1 april 2024 een derde locatie op de Golfbaan Gaasterland,” kondigt Hoekstra aan. “Kortom, er is volop energie bij VONK! en die werkt aanstekelijk!”

Een feestelijk dagje onder de pannen

“We kijken ernaar uit je te verwelkomen op zaterdag 9 maart! Samen met verschillende scholen, een DJ, JOOOP werkt, Fotografie Hermus, Leerwerkloket, Jobz-On en het 3oBURO hebben we de handen ineengeslagen voor een inspirerend en mooi dagje onder de pannen op onze locatie! Werkgeluk is wat ons verbindt, onze passie. (Her)ontdek jouw vonk voor je werk en ga op Expeditie Werkgeluk! Naast de vele prachtige samenwerkingen die je zult ontdekken, bieden we rondleidingen aan in onze werkplaats. Als kers op de taart krijg je de kans om zelf de fijne kneepjes van het vak te leren onder begeleiding van onze ambachtslieden. Uiteraard mag jij je eigen gemaakte kaarsen als cadeau mee naar huis nemen! Om 16:00 uur vieren we samen de feestelijke opening van RIKE, als afsluiting van de Open Bedrijvendag SWF!”

Zeilmakersstraat 15, Sneek