Hoekstra en RIKE openen letterlijk en figuurlijk nieuwe deuren

Welkom bij Hoekstra B.V. en RIKE, waar traditie en innovatie samenkomen. Waar letterlijk en figuurlijk nieuwe deuren worden geopend tijdens de Open Bedrijvendag SWF. Een dag vol feest en vertier staat in het verschiet. Zo zijn de pas gerenoveerde kantoren voor het eerst te bezichtigen, evenals de werkplaats RIKE. De smaak goed te pakken? Stap achter het stuur van een echte (les)truck en rijd een rondje over het terrein. Maak je overigens geen zorgen over de kids: ook voor hen is er genoeg te doen! Kom binnen bij Hoekstra B.V. en RIKE op zaterdag 9 maart!

Ontdek Hoekstra: meer dan een nuchter Fries transportbedrijf

Wat in 1929 begon als een bodedienst met paard en wagen, heeft zich ontwikkeld tot het moderne Hoekstra BV zoals we het vandaag kennen. “Als nuchter Fries transportbedrijf zijn we niet zomaar een wagenpark of warehouse: we zijn een maatschappelijk betrokken familiebedrijf. Het draait om onze toegewijde mensen: hun passie en inzet maken het verschil. Onze 175 medewerkers zijn het kloppend hart van ons bedrijf en dat laten wij graag zien tijdens de Open Bedrijvendag SWF!”

Vervelen staat niet in het woordenboek van Hoekstra. Grijp je kans om een rondje te rijden in een (les)truck of doe mee aan de rondleidingen. “Van 10.00 tot 15.30 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan de rondleidingen. Leer meer over onze MBO-TOLO logistiek opleiding, bekijk onze pas gerenoveerde kantoren, laat je verrassen door demonstraties van onze logistieke systemen en bekijk de crossdock- en warehouse-activiteiten.”

Kom binnen bij de gloednieuwe werkplaats RIKE

Als kers op de taart sluit je de rondleiding af met een bezoek aan de gloednieuwe werkplaats van Hoekstra, VONK! en de Piet Bakkerschool: RIKE. “RIKE staat voor meer dan alleen een arbeidstrainingscentrum; het staat symbool voor kansen voor jongeren in Súdwest-Fryslân. Samen hebben we de handen ineengeslagen om jongeren met een kwetsbare positie te ondersteunen en te empoweren.”

Neem een kijkje achter de schermen, bekijk de werkzaamheden en ervaar zelf wat deze werkplaats zo bijzonder maakt. “En dan hebben we het niet alleen over sorteren, monteren, verpakken en schoonmaken: het draait om de jongeren, zij maken het verschil. Ontdek hoe we inclusiviteit en duurzaamheid naar de werkvloer brengen. We eindigen de rondleiding met koffie en oranjekoek.”

Voor de kids

Neem je kinderen vooral mee, er is genoeg te zien en te doen! “Voor de kids hebben we naast onze rij/racesimilator simulator, een fotopuzzeltocht uiteengezet. Ronden ze deze puzzeltocht succesvol af, dan maken ze kans op een echte HOEKSTRA LEGO-set!”

Dubbel feest: de officiële opening van werkplaats RIKE

Maar dat is niet alles wat bezoekers te wachten staat. “Deze dag hebben we iets bijzonders te vieren: om 16.00 uur is de feestelijke opening van RIKE. Vier samen met ons de opening van RIKE op de Zadelmakersstraat 7, recht tegenover Hoekstra. Verwacht een muzikaal optreden, een inspirerende openingsfilm en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen, samen met al onze toegewijde medewerkers en partners. Tot ziens op 9 maart!”

Schoenmakersstraat 8, 8601 WC Sneek