Meer dan een knap staaltje vakmanschap: Meubelfabriek de Valk opent de deuren

Het begon allemaal met een schuurtje, twee Friese broers en een groeiende vraag naar schaatsen. Meubelfabriek De Valk is ontstaan rond de jaren 50 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een specialist in meubelen met een stalen frame. Peter Steur, algemeen directeur van Meubelfabriek de Valk: “Wat Meubelfabriek De Valk uniek maak, is onze combinatie van ambachtelijke kwaliteit, innovatieve technieken en een diepe passie voor meubeldesign. Ons bedrijf draagt een diepgeworteld gevoel voor ambacht en puur vakmanschap met zich mee, wat tot uiting komt in elk stuk dat onze fabriek verlaat. Bezoekers zullen dit met eigen ogen ervaren met een uniek kijkje achter de schermen tijdens de Open Bedrijvendag SWF.

Ambacht ontmoet innovatie

“Bij ons vind je een zeldzame mix van traditioneel vakmanschap en moderne technologie. Onze stoffeerderij demonstreert de kunst van het handwerk, terwijl de spuitgieterij en metaalbewerking de nieuwste technologieën in de meubelindustrie laten zien. We leggen een sterke nadruk op duurzaamheid, zowel in materiaalkeuze als in productieprocessen. Dit maakt onze meubels niet alleen milieuvriendelijk, maar ook van superieure kwaliteit.”

Maak het mee: van idee tot eindproduct

“De bezoekers kunnen het proces van het maken van meubels van dichtbij meemaken, van idee tot eindproduct. Dit biedt een uniek inzicht in de zorg en aandacht die in elk meubelstuk gaat. We geven rondleidingen door onze fabriek. Deze zijn niet alleen informatief, maar ook interactief. Bezoekers kunnen vragen stellen aan onze ambachtslieden, waardoor ze een dieper begrip krijgen van het meubelmaken. Voor professionals biedt het evenement een uitstekende gelegenheid om te netwerken en te ontdekken hoe onze producten en diensten waarde kunnen toevoegen aan hun bedrijf of organisatie. Voor scholieren en werkzoekenden is dit een kans om te leren over de meubelindustrie en mogelijke carrièrekansen bij ons bedrijf.”

Een voorproefje: demonstraties, workshops en voorstellingen

“Er staat een vol programma in het verschiet! “Alles om zoveel mogelijk mensen te laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we dit doen. Zo kunnen bezoekers live getuige zijn van het fascinerende proces van meubelproductie. Van het zorgvuldig snijden van stoffen in de stoffeerderij tot de precisie van metaalbewerking en het spuitgieten van onderdelen. Ook organiseren we workshops waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om met verschillende materialen en gereedschappen te werken. Een van onze meest indrukwekkende faciliteiten is de poedercoatstraat. Voor deze bijzondere gelegenheid bieden we rondleidingen door de poedercoatstraat! Benieuwd naar onze nieuwste ontwerpen en innovatieve materialen? Tijdens onze voorstellingen ontdek je de laatste trends in meubeldesign en hoe wij deze toepassen in onze producten. Tijdens de informatiesessies is er voor professionals de gelegenheid om te netwerken en presenteren wij onze samenwerkingsmogelijkheden. Denk je na over een carrière in de meubelindustrie? Speciaal voor scholieren en jongeren organiseren we educatieve activiteiten om hen te inspireren en te informeren over carrièremogelijkheden in de meubelindustrie. Uiteraard zijn onze ervaren ambachtslieden en ontwerpers beschikbaar om vragen te beantwoorden.”

Ontdek de passie, toewijding en samenwerking

“Bij Meubelfabriek De Valk delen we graag onze inspirerende mijlpalen, speciale projecten en persoonlijke groei van medewerkers, waardoor deze verhalen de kern vormen van ons bedrijf. Innovatie in duurzaamheid toont onze toewijding aan het overstappen op duurzame materialen en processen, waarbij medewerkers en leveranciers een cruciale rol spelen. We tonen betrokkenheid bij de lokale gemeenschap door op maat gemaakte meubels te ontwerpen voor gemeenschapscentra en scholen. De persoonlijke groei van medewerkers illustreert onze inzet voor werknemersontwikkeling. Langdurige relaties met leveranciers en klanten getuigen van ons engagement voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ons team staat bekend om het bedenken van innovatieve oplossingen voor complexe ontwerpuitdagingen, resulterend in unieke meubelstukken. Tijdens de Open Bedrijvendag delen we deze verhalen om bezoekers te inspireren en te laten zien hoe passie, toewijding en samenwerking de kern vormen van alles wat we doen bij Meubelfabriek De Valk.”

Kom naar Meubelfabriek de Valk tijdens de Open Bedrijvendag SWF

Waarom een bezoek aan Meubelfabriek de Valk een goed idee is? “Bezoekers krijgen de kans om direct van de experts te leren en zelf praktische ervaring op te doen. Ook ontdekken bezoekers de nieuwste trends en innovaties in de meubelindustrie. Als je scholier of werkzoekende bent, kun je bij ons je carrièrekansen ontdekken. Stel vragen, maak foto’s en aantekeningen, maar geniet vooral van de sfeer! We kijken ernaar uit om onze passie en kennis met je te delen!”

Koperslagersstraat 22, 8601 WL Sneek