Meer dan vloeibaar transport: kom binnen bij Melkweg|Fritom

Maak kennis met Melkweg|Fritom, logistiek dienstverlener in vloeibare producten en gevestigd in Bolsward. Tevens de plek waar ze niet alleen vloeibare producten vervoeren, maar ook werken aan innovatie en duurzaamheid. Tijdens de Open Bedrijvendag opent Melkweg|Fritom de deuren van 10.00 tot 14.00 uur. “Kom ons wagenpark bewonderen, ontdek hoe onze RMO te werk gaat en neem een kijkje achter de schermen van ons energieneutrale pand. Kom binnen in ons Friese familiebedrijf waarbij we je laten zien hoe plezier, betrokkenheid en groei hand in hand gaan”, aldus Liza Tromp, sales support Melkweg|Fritom.

Meer dan vloeibaar transport

Melkweg|Fritom is dé logistieke dienstverlener in vloeibare producten. Met een vloot van meer dan 500 tankcontainers vervoeren wij vloeibare producten voor de food, feed en technische industrie. Daarnaast haalt Melkweg|Fritom de melk op bij circa 1300 melkveehouders, 365 dagen per jaar. Dit met negentien vrachtauto’s en zo’n zeventig chauffeurs. Daarmee behoren wij tot de top vijf van logistieke dienstverleners van Friesland Campina.

Wagenpark, zonnepanelen en groen fietsenhok

Wat kunnen de bezoekers verwachten tijdens de Open Bedrijvendag? “Kom ons wagenpark bewonderen en neem een kijkje achter de schermen op onze intermodale planning. Nieuwsgierig naar hoe de rijdende melk ontvangst (RMO) te werk gaat bij een veehouder? Wij leggen het je graag uit met onze nieuwste RMO combinatie. Ons energie neutrale pand aan de Marne is in 2018 opgeleverd. Op het dak prijken zonnepanelen en het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het schoonmaken van het materieel en het doorspoelen van de toiletten. Zelfs het fietsenhok is ‘groen’: deze is gemaakt van een gerecyclede tankcontainer”.

Een groene visie op transport en logistiek

“We zijn koploper op het gebied van innovatie. In het jaar 2000 en schaft Melkweg|Fritom roestvrijstalen containers aan die voldoen aan de ISO 22000-normeringen. Daarnaast doen we uitgebreide investeringen in slimme datacommunicatie die verloopt via mobiele boordcomputers voor het gecombineerde transport via weg, rail en schip door heel Europa. Er wordt altijd slim omgegaan met kosten en duurzaamheid: de combinatie tussen weg, rail en schip is goedkoper voor de klant en minder belastend voor het milieu.”

Maak kennis met een mooi Fries familiebedrijf waar werkplezier, betrokkenheid en persoonlijke groei belangrijk zijn.
De Marne 128, Bolsward