15 ideeën voor een onvergetelijke Open Bedrijvendag

De Open Bedrijvendag is niet alleen een kans om de deuren van je bedrijf te openen, maar ook om een onuitwisbare indruk achter te laten bij bezoekers. Hier zijn 15 ideeën om jouw Open Bedrijvendag onvergetelijk te maken:

1.     Welkomstfestijn

Zet de toon met een feestelijk ontvangst. Denk aan ballonnen, een rode loper, en een welkomstcomité dat bezoekers begroet met een lach.

2.     Challenge

Vergroot je betrokkenheid met een challenge! Organiseer een hackaton of bouw een tijdelijke escaperoom. Wat dacht je van de sterkste of fitste man/vrouw van de Open Bedrijvendag? Zet een social media challenge op. Moedig bezoekers aan om foto’s te delen met een specifieke hashtag.

3.     Interactieve demonstraties

Maak van jouw producten, diensten of mensen de sterren van de show met interactieve demonstraties. Laat bezoekers zelf de handen uit de mouwen steken en de magie ervaren.

4.     Zorg voor een hapje en drankje

Hoe zorg je dat bezoekers langer bij jouw bedrijf blijven “hangen”? Juist, met een hapje en een drankje! Koffie en gebak, een proeverij van lokale lekkernijen of misschien wel een frietkar? Een volle maag zorgt voor blije bezoekers!

5.     PubQuiz-tour of speurtocht

Laat bezoekers spelenderwijs kennismaken met jouw bedrijf! Geef ze een aantal vragen en laat hen middels een tour door het bedrijf de antwoorden vinden op deze vragen. De winnaar van deze dag wint een prijs!

6.     Achter de schermen

Neem bezoekers mee achter de schermen. Onthul het reilen en zeilen van jouw bedrijf met boeiende rondleidingen die de verborgen pareltjes laten zien.

7.     Workshop

Laat de creativiteit stromen met workshops. Van schilderen tot programmeren, geef bezoekers de kans om iets nieuws te leren.

8.     Photobooth

Niks is leuker dan een tastbare herinnering! Creëer een fotogenieke hoek met een photobooth. Voorzie deze booth met accessoires die passen bij jouw bedrijf en moedig bezoekers aan om hun ervaring vast te leggen.

9.     Duik in de technologie (mét of zonder VR of AI.)

Geef een futuristische draai aan jouw Open Bedrijvendag met virtual reality demo’s, drones, of interactieve digitale displays.

10.  Live entertainment

Breng jouw bedrijf tot leven met live muziek, dansoptredens, of zelfs een komische act.

11.  Geef een goodiebag mee

Ook na 9 maart wil je natuurlijk dat de bezoekers aan jouw bedrijf denken. Geef ze na afloop van hun bezoek een cadeautje mee, in de vorm van een goodiebag met bruikbare spulletjes!

12.  Kinderparadijs

Vergeet de kleintjes niet. Organiseer kinderactiviteiten zoals schminken, springkussens, en mini-workshops. Blije kinderen = blije ouders.

13.  Webinar of Q&A Sessies

Jij bent natuurlijk expert op jouw gebied. Deel jouw kennis en verhalen met het grote publiek! Laat bezoekers vragen stellen tijdens Q&A-sessies waarin ze meer te weten kunnen komen over jouw bedrijf, de branche, of zelfs persoonlijke ervaringen.

14.  Lokale samenwerkingen

Werk samen met lokale bedrijven. Dit vergroot niet alleen de diversiteit van je evenement, maar versterkt ook de banden in de gemeenschap.

15.  DIY Souvenirs

Laat bezoekers iets unieks maken om mee naar huis te nemen. Denk aan een schilderij, een gepersonaliseerd T-shirt, of een bedrijfslogo sleutelhanger.

Onthoud, de sleutel tot een succesvolle Open Bedrijvendag is creativiteit en betrokkenheid. Door deze ideeën te combineren en aan te passen aan jouw bedrijf, creëer je een unieke en onvergetelijke ervaring voor alle bezoekers!

Mocht je een ander idee hebben of een vraag, laat het ons weten!