Programma Werkcongres SWF 2023

Programma

Tijdens de tweede editie van het Werkcongres SWF ontmoet je experts en sprekers uit alle windstreken. Een avond vol scherpe inzichten, nieuwe ideeën en handelingsperspectieven.

Journalist, presentator en auteur Sander Schimmelpenninck (‘Sander en de Kloof’, columnist Volkskrant, ‘Sander en de Brug’) komt met vijf voorstellen om het echt eerlijker en toekomstbestendiger met elkaar te organiseren.

Jacco Vonhof deelt als voorzitter van MKB Nederland uitgebreid de Visie 2030 ‘Ondernemen voor Brede Welvaart’ en wat dat vandaag al betekent voor bedrijven.

Marleen Rijpkema van Generatie Fryslân 2035 vertelt hoe jongeren een duurzame, inclusieve en aantrekkelijke toekomst voor Friesland zien en welke impact bedrijven en organisaties kunnen hebben.

Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige. Ze neemt je op energieke en humoristische wijze mee in de wondere werking van het brein, legt uit wat de meest effectieve manier is om te communiceren, hoe je verbinding kunt maken en hoe je gedrag van jezelf en anderen kunt veranderen.

Dagvoorzitter Helga van Leur kijkt uit naar deze bijzondere  avond. Zij ziet dat ondernemen en organiseren vanuit brede welvaart zoveel oplevert. ‘Als je eenmaal weet hoe het in elkaar steekt, besef je dat zonder het inleveren van comfort het heel gemakkelijk is om andere keuzes te maken die wèl bijdragen aan een duurzame toekomst én dat je daar plezier aan kunt beleven.’

 

16:00
Inloop & ontvangst
16.30
Welkom door Helga van Leur en wethouder Bauke Dam
Helga van Leur
Helga van Leur
Dagvoorzitter, meteorologe en televisiepresentatrice
16:40
Hoe kunnen we de welvaart beter verdelen?
Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck
Journalist, presentator en oprichter van Tonny Media. Hij was hoofdredacteur van Quote, is presentator van De Zelfspodcast en columnist van de Volkskrant.
17:10
In 2035 is geluk, gezondheid en welbevinden het uitgangspunt!
Marleen Rijpkema
Marleen Rijpkema
Generatie Fryslân 2035
17:30
Hoe bereik je een samenleving met gelijke kansen en werk?
Jacco Vonhof
Jacco Vonhof
Voorzitter MKB Nederland
18:00
Pauze met soep en broodjes
18.45
Rondetafelgesprek met sprekers en ondernemer Piet Smit, algemeen directeur Poiesz Supermarkten B.V.
Piet Smit
Piet Smit
Algemeen directeur Poiesz Supermarkten B.V.
19.20
Neem de regie over je eigen gedrag (veranderen is voor luie mensen)
Ayca Szapora
Ayca Szapora
Neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma.
20.00
Hapje, drankje, napraten & netwerken

Aanmelden voor het Werkcongres SWF 2023: van smalle scope, naar brede welvaart

Het Werkcongres SWF daagt je uit om jouw denken én doen op het gebied van arbeid onder de loep te nemen. Te vernieuwen. Het verschil te maken.

meld je nu aan